Een vegan diner aub…

4 Reacties

Dat het af en toe moeilijk zou zijn, om veganist te worden, tja, daarvan was ik me wel bewust. Nu bijna een jaar verder valt het me toch ontzettend mee hoe gemakkelijk het me af ging om de stap van vegetarisch eten naar veganistisch eten te maken. Want let wel, een 100% veganistisch madam kan ik nooit worden, met een niet-veganistische(of vegetarische)partner met een dito huis en koelkast.

Op vakantie is natuurlijk andere koek! In mijn eigen omgeving van een zeer veganist vriendelijk Leuven slaag ik er prima in om mijn boodschapjes te doen. Ook uit eten is relatief gemakkelijk met meerdere veganistische restaurants en nog een heel legio vegan-friendly eetgelegenheden.

Een lang weekend naar de Loire, met 3 vleesetende familie-leden en partner was daarom een hele uitdaging. Al met al bleek het een zeer uiteenlopende ervaring. Het hoogtepunt en het dieptepunt treffen jullie hierbij aan. Ik denk wel, dat dit dieptepunt 10 jaar geleden zeker een hoogtepunt was geweest. Ik heb in ieder geval iedere dag veganistisch kunnen (uit)eten!

Hier het voorbeeld van een droomdiner! Gereserveerd bij een visrestaurant maar van te voren niet vermeld dat een van de 4 een veganist is.

gevulde courgettebloemen

gevulde courgettebloemen

vegan hoofdgerecht met diverse bereidingswijzen

vegan hoofdgerecht met diverse bereidingswijzen


Natuurlijk heb ik een zeer lovende recensie op Tripadvisor gezet 😉

Hier een voorbeeld van een diner waar de kok er geen zin in had…Voorgerecht en Hoofdgerecht. We hadden van te voren wel gevraagd of het een probleem was dat 1 van de 4 een veganist is. Dat was op voorhand geen probleem…

Niet gaargekookte groentjes

Niet gaargekookte groentjes

Hoofdgerecht...de overgebleven groentjes, koud op het bord gekwakt

Hoofdgerecht…de overgebleven groentjes, koud op het bord gekwakt


Ik heb maar geen recensie op Tripadvisor gezet..

Handig dus, even zoeken op Tripadvisor
Ook erg handig is de vegetarisch/veganistische zoeksite Happy Cow

4 thoughts on “Een vegan diner aub…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s